torstai 21. huhtikuuta 2016

Post 112/365

Eilisellä Malmin raitin kävelyllä poikkesin myös Sopessa. Huonekaluliike myy ajattomia, kestäviä ja pääosin kotimaisia, Lahdessa valmistettuja huonekaluja. Myymälä löytyy samaisesta Hankkijan talosta, missä myös Weranna`s sijaitsee.






Syy, miksi oikeastaann tänne poikkesin ei ollut huonekalut vaan Sisal-matot. Kevät on taas tuonut mukanaan kurameren eteiseen ja juuttimattoparka on ollut hätää kärsimässä. Kun siihen sitten vielä kaatui laatikollinen vattuja, täytyi matto kylmästi siirtää sivuun. Koska kuran ja roskan kulkeentuminen sisälle ei ole lähivuosina ainakaan vähenemässä, aloin harkita sisal-maton teettämistä eteiskäytävälle.



Tämä luonnonkuitumatto kestää kovaa kulutusta ja pysyy ryhdikkäästi paikallaan. Siksi se houkuttaisi. Meillä on eteisessä väliovi tuulikaappiin sekä ovi wc-tilaan, joten maton pitäisi olla riittävän ohut, jotta mahtuu ovien alle. Nämä yllä olevat struktuurit toimisivat meillä, koska näissä materiaali on riittävän ohut. Mattoon tulee kanttaukset, joiden kulmat ovat vielä itse mattoa paksummat, joten tämä pitää ottaa huomioon maton suunnittelussa ovien läheisyyteen. 

Matot tehdään mittatilauksena Lahdessa ja toimitusaika on n. kolme viikkoa. Hintahaarukka on 47-64 euroa neliöltä (eri struktuurit vähän eri hintaisia). Kanttauksesta tulee leveydestä riippuen lisähintaa 25 tai 29 euroa metriltä. Ihan halpaa lystiä tämä ei ole, mutta toisalta nämä matot kestävät tosi pitkään kovassakin kulutuksessa. Ja koska tuote on ajaton, tämän kanssa jaksaisi varmaan elää tällainen vaihtelunhaluinenkin.




Vaihtoehto Sisalille olisi tämä villasekoitematto. Näyttää kivalta, mutta tuntui siltä, että se möyhentyisi meidän käsittelyssä äkkiä tuusannuuskaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti