maanantai 18. huhtikuuta 2016

Post 109/365

Ai että, tänään sain päätökseen kauan suunnitteilla olleen projektin. Yläkertaan vievä portaikko elävöityi kun hyvän tovin metsästyksessä olleet viherkasvitelineet pääsivät paikoilleen. Olen älyttömän tyytyväinen lopputulokseen, jossa on nyt alkuperäisen vision mukaisesti sinkkisiä kasvikoreja mutta lisäksi myös vastaan yllättäen tulleita kananverkkotyylisiä viherkasvitelineitä. Nyt portaikko ei enää huuda tyhjyyttään vaan on "elossa" ihan uudella tavalla. Ja kunhan kevät tästä menee pidemmälle ikkunoista avautuu kiva vihreä ja vehreä maisema, joka on kuin piste i:n päälle tässä kokonaisuudessa.


Joku ehkä muistaa, että vierailin muutama viikko sitten Kangasalla sijaitsevalla Honkasen puutarhalla. Läysin sieltä nämä sinkkiset astiat. Olivat poistomyynnissä, joten irtosivat kahden euron huokeaan kappalehintaan. Parasta on, että ne ovat minun makuuni juuri täydelliset. Sellaiset, joita olen tähän tarkoitukseen etsinyt. Osassa niistä oli jäljellä kahvat, jotka poistin ja miehen laitoin poraamaan takaosaan reiät kiinnitystä varten. Kolmen kopla kaunistaa nyt portaikossa olevien ikkunoiden oikeaa puolta.





Sisällensä sinkkiastiat saivat helppohoitoiset mehitähdet.



Vasemmalle puolelle ikkunoita asettuivat nämä kaksikerroksiset korit, jotka olivat löytö taannoiselta Porvoon reissulta. Ne tarttuivat käteen sisustusliike Åttassa, Jokikadulla. Vihreyttä koreihin tuovat anopinkielet ja viirivehkat.



Tämän tyylisiä en ollut alunperin tähän kohtaan ajatellut, mutta lopulta ne muodostavat kivan kokonaisuuden erityylisten sinkkiastioiden kanssa. 





Aiemmin portaiden alaosaan laitettu postilaatikko toimii myös hyvin tässä kimpassa. 

Tämän päivän päätteeksi ikkunanpuitemaalauksessa ollaan muuten jo tilanteessa 3/22. Portaikon alempi pieni ikkuna ja yksi olkkarin ikkunakin ovat kokeneet kirkastuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti