sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Post 101/365

Hullut Päivät jäivät minulta tällä kertaa väliin, melkein. Kävin kaupungilla tänään muissa asioissa, ja vaikka olin ajatellut pysyä kaukana keltaisesta aallosta, löysin itseni yhtäkkiä tungeksimasta muiden joukosta. Lopulta ihan hyvä niin, koska heräteostoksena tuli hankittua Lapuan Kankureiden pellavafroteiset käsipyyhkeet. Nämä ovat olleet ostoslistalla jo hyvän aikaa ja nyt sain pyyhkeet hippusen halvemmalla.


Tarjolla oli vieläpä väri, jota en ole nähnyt aiemmin ja johon tykästyin kovasti. Varsinkin nyt kevään korvalla raikas vihreä tuntui kovin passelilta.


Pyyhkeet pääsivät keskikerroksen vessaan. Kolmas kappale jäi vielä odottamaan lasten korkeudelle kiinnitettävää pyyhekoukkua. Tämä on ollut to do -listalla jo tovin, mutta päivä toisensa perään homma jää roikkumaan.


Viime aikoina käsityöläisyys, vastuullisuus ja suomalaisuus ovat olleet sisustuksessa kovassa huudossa. On hienoa, että näitä arvoja kannattavat yritykset ovat ponnistaneet myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Lapuan kankurit kuuluu tähän joukkoon. Heidän nettisivuiltaan olen oppinut, että suvun neljännen polven kankuri Esko Hjelt ja vaimonsa Jaana ovat tähdänneet 1990-luvun lopulta systemaattisesti maailmalle. Pellava- ja villatuotteet tehdään kokonaan itse ja vain paras kelpaa. Maailma on ottanut vastaan ilolla. Erityisesti Euroopassa ja Aasiassa kankureiden tavarat käyvät hyvin kaupaksi.


Eikä ihme. Esimerkiksi nämä pellavafroteet ovat ihanan pehmeitä, kepoisia ja mahtuvat pieneen tilaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti