maanantai 17. lokakuuta 2016

Post 291/365

Nyt saan retostella ensimmäisellä itsetehdyllä pataleivällä. Olen saanut maistaa ystäien tekemiä lämpimäisiä ja kuullut, kuinka helposti pataleivän saa leipaistua. Nyt sain itsekin tekaistua tällaista herkkua iltapalapöytään.


Samalla tuli testattua viides puolukkainen resepti. Siis viides näistä kymmenestä, jotka alkusyksystä postasin. Kuten pataleivät yleisesti ottaen, tämä Yhteishyvänkin ohje oli hyvin simppeli. Leivän työstämisvaiheessa mukaan viskeltiin puoliksi sulaneita pakastepuolukoita. Haastavin asia tässä leivän teossa on mielestäni se, että taikina piti muistaa laittaa kohoamaan eilen. 12 tunnin kohoamisaika oli nimittäin ainakin tässä reseptissä.

Mutta oikein tuli makoisaa leipää. Parasta tässä on rapsakka kuori. Se maistuu taivaalliselta kun leipä on vielä sen verran lämmin, että voikin sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti