perjantai 14. lokakuuta 2016

Post 288/365

Kun siivoaa nurkkia ja karsii tavaraa muodostuu aina erilaisia kierrätettäviä kasoja. Viimeisimpien karsintojen yhteydessä muodostui erityisen monta tekstiilikasaa. Siellä on käyttökelpoista ja vähemmän käyttökelpoista vaatetta, josta pitäisi päästä eroon. Aina ei jaksa ryhtyä vanhaa kampetta myymään eikä kaikki ole edes sellaista, mitä kukaan haluaisi ostaa. Siksipä sain vihdoin aikaiseksi selvitellä, minne kaikkialle tekstiilejä voi kierrätykseen kiikuttaa.

    Kuva: Pinterest

Vaatekeräysten, kierrätyskeskusten ja kirppisten lisäksi käyttökelpoisia tekstiilejä voi pääkaupunkiseudulla kierrättää SOL:lle. SOL:lla on tekstiilikeräys kahdessa toimipisteessää, Hakaniemessä ja Itiksessä. Tämä oli minulle uusi tieto, mutta ilahduin. Näihin paikkoihin voi kiikuttaa vaatteet, kengät ja laukut muovipusseissa. Ihan kätevää hoitaa samalla kertaa kampetta pesulaan ja kierrätykseen.

Käyttökelvottomia tekstiilejä voi viedä valmiiksi matonkudesuikaleiksi leikattuna Kierrätyskeskuksen Näprään. Helsingin Eläinsuojeluyhdistys vastaanottaa mm. lakanoita, pyyhkeitä ja toppavaatteita eläinten alustoiksi. Onneksi nykyään myös useat vaate- ja tekstiiliketjut ottavat vastaan vaatteita ja kodintekstiilejä, olivatpa ne sitten hyvässä tai huonossa kunnossa.

Kiva keino hankkiutua eroon itselle turhista tekstiileistä on tietysti myös lahjoittaminen. Ainakin Martoilla on sivuillaan hyvä lista vaatelahjoitusten vastaanottajista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti