sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Post 333/365

Ensimmäinen sisäjouluvalo on vihdoin saatu valaisemaan kämppää. Stokkalta muutama vuosi sitten aivan joulun kynnyksellä hankittu valaisin on ollut hyvä ostos.


Punaisella johdolla varustettu valkoinen metallinen valaisin on tyyliltään helppo, eli istuu monenlaiseen tilaan. Stokkalla on muuten useana jouluna ollut kasa joulu- tai kausivaloja komealla alennuksella karvan vaille jouluaaton. Tämä valaisin lähti melle 70% alella aatonaattona.



Seuraava valoprojekti onkin sitten ulkovalot (toivottavasti heti huomenne päästään siihen). Meillä ollaan näiden kanssa tänä vuonna myöhässä, koska kattorempan telineet ovat koko syksyn valloittaneet talon ympärystän. Nyt ne on vihdoin kerätty pois, joten pääsemme valojen asennukseen (kattorempasta muuten luvassa terveisiä lähitulevaisuudessa myös). Tarkoitus olisi joka tapaukessa laittaa sekä etu- että takapihalle yhdet valot tavalla tai toisella. 

Intouduin tutkimaan hieman myös jouluvalojen energiankulutuksia. Niissä on isoja eroja, mutta lopulta ei ole tarpeen lähteä laatimaan exceliä wateista. Energiaystävällisin ratkaisu on ajastimella varustettu led-valosarja. Kun valosarja palaa esimerkiksi 8 tuntia täyden vuorokauden sijasta, energiankulutus putoaa roimasti. Ajastin irtoaa kaupasta kuin kaupasta alle kympillä. Tee siis ekoteko ja aseta valot palamaan vasta pimeän tullen. Toisaalta, koko yötäkään tuskin on tarve valoja hehkuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti