keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Post 329/365

Käynnistelen hiljalleen seuraavaa asiakasprojektia, jossa laitetaan makuuhuone uuteen kuosiin. Tuumin, että laitan täällä jakoon muutamat vinkit pienen tilan sisustamiseen - kun tässä samalla näitä asioita päässäni pyörittelen. Tämä suunnittelussa oleva makkari on siis tilana melko pieni ja nukkumisen lisäksi huone toimii työtilana sekä vaatteiden ja asusteiden säilytyspaikkana. Makuuhuoneeseen toivotaan selkeyttä, ilmaa ja jonkin verran myös uutta kalustusta.

                       Kuva: Pinterest

                          Kuva: Pinterest

Pienessä tilassa kannttaa kiinnittää huomiota ensinnäkin värimaailmaan. Se kannattaa pitää hillittynä. Vaaleat ja viileät väri tekevät huoneesta neliöitään tilavamman tuntuisen. Kylmistä väreistä esimerkiksi sininen on sellainen, että se ikään kuin karkaa kauemmas katsojastaan. Lämpimät sävyt, esimerkiksi energinen punainen tiivistää tilaa merkittävästi.

Pienessä tilassa on myös syytä miettiä huonekalujen ja esineiden sijoittelua. Kun lattia-ala jää mahdollisimman tyhjäksi, huone tuntuu ilmavalta ja avarammalta. Säilytys- ja työskentelykalusteissa kannattaa suosia seinäkiinnitteisiä malleja.  Eli seinänaulakoita lattiamallien tilalle ja yöpöydät  ja hyllyt seinille. 

                     Kuva: Pinterest

Peilit tuovat niin ikään avaruutta ikään kuin kasvattavat huoneen kokoa. Mitä isompi peili, sen suurempi vaikutus luonnollisesti on. Seinäkiinnitteiset valaisimet ovat jälleen hyvä ja tilankäytöllisesti järkevä ratkaisu. Ylipäätään pienessä(kin) tilassa kannattaa suosia useita, eri korkeudelle sijoitettavia valaisimia. Pelkkä yleisvalaisin katossa latistaa tilan tunnelman.

                           Kuva: Pinterest

Ilmavuuden tuntua saa lisättyä myös yksinkertaisesti sillä, että huonekalut sijoitetaan hieman irti seinistä ja jos mahdollista jopa niin, että tilaa jää reilusti joka puolelle kalusteen ympärille. Kun kalusteet työnnetään täysin kiinni seiniin, ja ripotellaan huoneen seinustoille muodostuu ahtaampi vaikutelma. Myös sängyn korottaminen ja sängyn alapuolen hyödyntäminen säiltystilana on fiksu tapa järjestää näkymätöntä säilytystilaa.

                            Kuva: Pinterest

Vaikka pitkillä verhoilla saa mukavasti pehmeyttä ja lämpöä tilaan, pientä tilaa ne pienentävät ja saattavat muodostaa tunkkaisen vaikutelman. Pienestä huoneesta roikkuvat verhot voi ilmavuuden aikaansaamiseksi jättää kokonaan pois. Jos tämä ajatus on liian vieras, kannattaa suosia hyvin kevyitä, ilmavia ja vaaleita verhoja. Läpikuultavat verhot, jotka eivät peitä ikkunaa ja joista valo pääsee läpi ovat toimivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti