perjantai 18. marraskuuta 2016

Post 324/365

Ensimmäiset joulukortit ovat nyt valmiina joulukuuta varten. En lähetä jouluisin kortteja postissa, mutta ystäville ja sukulaisille annan kortteja lahjojen mukana kasvotusten. Olen jo useampana jouluna miettinyt, että saatuja kortteja olisi kiva uusiokäyttää. Jokainen meille tullut kortti lämmittää mieltä, mutta rehellisesti voin myöntää, että kaikkia kortteja ei tule säästettyä ja toisaalta on hirmu sääli heittää kauniita ja vaivalla tehtyjä kortteja pois. Lahjaksi saatua korttia ei myöskään oikein kehtaa käyttää uudelleen, edes tuunattuna. Siksi päätin tänä vuonna itse tehdä rehellisesti uusiokäytettäviä kortteja.


Tein tänään ekat versiot korteista, joissa itsessään ei ole mitään henkilökohtaista. Suomalaisesta Kirjakaupasta ostetuilla minipyykkipojilla liitin kortteihin pienet lisäosat, joissa viitataan tähän vuoteen ja joihin kenties laitan myös tiedon siitä, keneltä kortti on peräisin. Näin kortin saaja voi halutessaan laittaa kortin kiertoon vaikka seuraavana jouluna. Ei tarvitse kuin korvata lisäosa uudella tai täydentää korttipohjaa omalla tekstillä.


Eli mikäli saat minulta tänä jouluna tällaisen kortin, olen iloinen, mikäli laitat sen kiertoon seuraavana jouluna - joko tuunattuna tai ilman. Näin säästetään sekä vaivaa että luontoa. 

Toki ymmärrän, jos joulukorttien teko on sinulle "se juttu". Tämä ei suinkaan ole velvoite, vain tarjottu mahdollisuus:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti