tiistai 15. marraskuuta 2016

Post 321/365

Tämän syksyn puolukkaisella listalla on vielä jäljellä muutama resepti, joita olen suunnitellut testaavani. Tänään vedin ruksit kohdan puolukkapullat yli. Illan kähmässä vedin uunista pellillisen näitä "terveysherkkuja".


Tässäpä oiva resepti sinulle, joka et tiedä, leipoako pullia vai sämpylöitä. Ruoka.fi:n reseptiä muuntelin vähän meidän kuivatavarakaapin tämänhetkisen sisällön mukaisesti. Ohjeen mukaan pullat leivotaan hiivaleipäjauhoista ja grahamjauhoista. Minä käytin vehnäjauhoja ja ruisjauhoja. Ohjeen kuvissa siemensekoituksessa näyttää olevan kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä, minulla kurpitsansiementen tilalle tuli pinjansiemeniä.

Puolukkasurvos ja siemenet pullien päällä tekee näistä palleroista omanlaisiaan ja onhan perusherkku näin kuituisempi ja tervellisempi pläjäys. Makukin on hyvä. Miinusta tulee ulkonäöstä. Puolukkainen pulla ei minusta esteettisesti ole kaikista kaunein. Mutta kokonaisuus kaiken kaikkiaan ehdottomasti plussalla. Jos kaipaat vaihtelua leivontaan, koppaa resepti korvan taakse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti