lauantai 12. marraskuuta 2016

Post 317/365

Olen jo useampana vuonna tehnyt omille pienokaisille ja kummilalapsille DIY-joulukalentereita. Tämän vuoden ensimmäinen kalenteri on nyt valmis ja pääsi tänään saajalleen odottamaan joulukuun alkua.


Olen vuosien varrella tehnyt kalentereita pahvipakkauksista, paperipusseista ja sukista. Tänäkin vuonna syntyy muutamia erilaisia kalentereita. Tällä viikolla törmäsin sattumalta lamppuostoksilla Claes Ohlsonilla tällaiseen valmiiseen kalenterisettiin. Päätin toteuttaa yhden kalentereista sen avulla. Paketti sisältää 24 paperipussia ja saman verran numerotarroja. Lisäksi hankin narua ja klipsejä pussukoiden yhteenliittämiseksi.




Koska pussukoita on paljon, kiinnittelin aina kaksi pussukkaa yhdellä klipsillä naruun. Pystysuunnassa naruun mahtuu pussukoita roikkumaan hyvä määrä ja kaikki 24 pussukkaa mahtuvat kahteen naruun. Kun laittaa kaksitoista pussukkaa yhtä narua kohden narut pysyvät vielä sen korkuisina, että kalenterin saa mahtumaan esillekin. Pussukkanarut on tarkoitus laittaa roikkumaan seinälle, josta kalenterin omistaja käy napsimassa pussukan kerrallaan joulukuun iloksi.


Ideana minulla on näissä itse tehdyissä  kalentereissa se, että 23 ensimmäistä luukkua pitää sisällään pieniä yllätyksiä. Vuosien varrella niihin on sujahtanut mm. namuja, heijastimia, pastilleja, purkkaa, tarroja ja kiiltokuvia. Toisinaan olen vanhempien päänmenoksi kirjoitellut loruja, lauluja tai pieniä joulunalusaikaan sopivia tehtäviä, joita kalenterin saajan kanssa sitten tulee toteuttaa. 24. eli jouluaaton luukku pitää sisällään varsinaisen joululahjan. Näin muuten tulee kätevästi hoidettua ainakin osa jouluostoksista jo hyvissä ajoin ennen kuin joulukuu on edes alkanut. Samalla saa itselleen kivaa joulumieltä ja -puuhastelua. Lasten riemua ja jännitystä luukkujen avaamisessa on myös  ihana seurata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti