tiistai 16. helmikuuta 2016

Post 47/365

Seurailen sisustustrendejä mm. lehdistä, Pinterestistä ja Instagramista. Nyt kun kuume vei petiin on vihdoin ollut aikaa kirjailla tämän vuoden trendejä ihan ylös asti, ja saan rustattua niistä myös tänne.


Tähän mattoon kiteytyy aika monta tämän vuoden trendiä. Vuosi 2016 kun on sisustuksellisesti käsityöläisyyden, vahvojen värien, runsauden ja luonnonmukaisuuden vuosi. 

Tein muutama päivä sitten pikaisen rundin muutamassa sisustusliikkeessä nähdäkseni tämän vuoden trendejä niissä, mutta käteen tältä reissulta jäi oikeastaan vain tämä matto. Kovin oli ns. perinteisissä huonekaluliikkeissä kuten Vepsäläisellä ja Iskussa tuttua ja turvallista tavaraa ja värimaailmaa. Tämä intialainen käsintehty matto on Iskun mallistosta.  

Nostan seuraavaksi esille muutamia tämän vuoden sisustuksen "the juttuja" huone kerrallaan.

Makuuhuone ja värikkäät vuodevaatteet

Kuva: Nordstrom/Pinterest

Vuoteisiin tuodaan nyt runsautta ja muhkeutta myös värien ja kuvioiden muodossa.


Olohuone ja tummanpuhuvat seinät & korkeat lattialistat

Kuva: Refinery29/Pinterest
Värejä käytetään tänä vuonna runsaaasti ja huoneen kaikki seinät maalataan tai tapetoidaan samalla värillä/materiaalilla. Yksittäiset tehosteseinät ovat out. Listoissa on kokoa ja näköä, ja mm. korkeat lattialistat ovat kovassa huudossa. Materiaaleista kannattaa valita nyt nahkaa, villaa, pitsiä ja muita aitoja materiaaleja.

Kylpyhuone ja pyöreä peili & kupari ja kulta

Kuva: Style at home/Pinterest
Pyöreät muodot ovat vallanneet koteja jo hyvän tovin ja ovat edelleen tänä vuonna suosiossa. Pyöreä peili kylppärissä on trendikäs. Kupari ja kulta ovat myös edelleen materiaaleina vahvasti mukana. Huomaa lisäksi kalanruotolattia. Trenditietoinen asentaa tänä vuonna tassujen alle tällaisen.

Keittiö lämpimään, runsaaseen ja rosoiseen tyyliin

Kuva: Elle Decor/Pinterest

Keittiöt ovat nyt runsaita, aitoja ja luonnonläheisiä. Niissä käytetään paljon puuta ja tavarat ovat käytännöllisesti esillä. Myös matto pehmentää lookia. Korkeakiiltoiset valkoiset keittiöt ovat väistyneet pehmeiden ja tunnelmallisten keittiöiden tieltä.

Värit ja muutama muu huomionarvoinen trendi

Kuva: insideout.com.au/Pinterest

Väripaletin tumma pää on tänä vuonna ahkerassa käytössä. Toisaalta vastapainoksi laitetaan vaaleaa puuteria. Erityisesti tumma vihreä ja tumma sininen ovat tehneet tuloaan jo hyvän aikaa ja jatkavat voittokulkuaan vuonna 2016.

Kuva: Decoholic/Pinterest

Viherkasvit rulettavat, mutta myös runsaat kukkakuviot villitsevät. 

Kuva: Jennifer Hagler/Pinterest

Yksilöllisyys, persoonalliset valinnat ja "omat jutut" ovat sisustuksen juju. Valitse rohkea seinämateriaali, tuunaile juttuja itse ja valmista käsin. Mitä sisustamiseen tänä vuonna tulee, voi toimia vapaasti ja toteuttaa itseään. Sitä trendikkäämpää tulee.

2 kommenttia:

  1. Onpa mageita kuvia! Olen ostamassa vapaa-ajan asuntoa Hangosta...sormet syyhyävät jo sen sisustamiseen. Sain tästä kivan idean, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kuvista oli iloa! Ja asunto Hangosta, ui ui! Kuulostaa ihanalta.

      Poista