sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Post 38/365

Tänään juhlittiin äitini synttäriä ja sen kunniaksi tehtiin perheen kesken ruokamatka Sandroon, Helsingin Eirassa sijaitsevaan ravintolaan. Rentoa mutta laadultaan erinomaista Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan makualueiden pöperöä tarjoilevan ravintolan henki ja sisustus on tunnelmallinen ja leppoisa. Ravintolassa ei todellakaan tarvitse pönöttää vaan siellä tulee kodinomainen ja kepoisa fiilis.


Sandron sisarravintola sijaitsee Kalliossa ja kumpainenkin ravinteli on ollut jo hyvän tovin kaupungin suosituimpia paikkoja. Erityisesti brunssit ovat saaneet kiitosta eikä asiakkaista ole ollut pulaa. Mekin nautiskelimme tänään brunssista, johon kuuluu näin sunnuntaisin myös lihapitoisia ruokia. Lauantai-brunssi kun on täysin vege.


Sisustus on rouhea, rosoinen ja lämmin. Tosin Eiran meininki on ehkä aavistuksen silotellumpi kuin Kallion. Joka tapauksessa eriparituolit, teollishenkiset valaisimet ja puupinnat toimivat hyvänä pohjana marokkolaistyyppisille astioille, joilta á la carte -ruoat tarjoillaan. Brunsseilla astiat ovat valkoisia, joten siltä osin silmänruokaa ei ollut tänään tarjolla. 

OSB-levy, eli kolmikerroksinen pitkälastuinen lastulevy tuntuu olevan kovassa huudossa erityisesti ravintoloissa ja muissa julkitiloissa. Sandrossakin tätä on hyödynnetty, ainakin yllä olevassa kuvassa näkyvässä buffet-pöydässä sekä vihreän sohvan seinää vasten olevassa tukipuussa. Myös esimerkiksi Helsingin Stockmannilla käytetään tätä somistuksissa. Halpaa ja hauskannäköistä lastulevyä myydään rautakaupoissa ja jotkut valmistajat ovat alkaneet tehdä siitä myös huonekaluja.


Jos Sandro sattuu olevan vielä kokematta, suosittelen. Kaikkihan siitä tuntuvat tykkäävän.

2 kommenttia:

  1. En oo hetkeen käyny lukemassa, mutta nyt selasin monta juttua taaksepäin ja voisin kirjoittaa jokaiseen jotain ihastunutta! Voi hyvät hyssykät ku sä oot etevä. T. Outi

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihana! Sun sanat lämmittää kovasti mieltä:)

    VastaaPoista