tiistai 2. helmikuuta 2016

Post 33/365

Selailin tänään läpi vanhoja kuvia ja jäin tiirailemaan edellisen asuntomme remppaan liittyviä otoksia. Ennen Tapanilaa pidimme majaa Helsingin Alppiharjussa. Sieltä löytyi 2011 sopiva "pommi", jota pakertaessa vierähti vuosi elämästä. Suuritöisin juttu tuossa asunnossa oli keittiön paikan vaihto, jonka halusimme tehdä, jotta saimme kaksiosta muovattua kolmion. Jaan kuvat inspiraatioksi kaikille "pommien" ostajille. Jos joku vaikka saisi ahaa-elämyksen laittaa huonejärjestyksen uuteen uskoon ja saisi sitä kautta tilan maksimoitua hyötykäyttöön kuten me tässä proggiksessa.




Uurastus kannatti vaikka puuhaa riitti ja hiukset harvenivat. Alkoviin rakennetusta keittiöstä tuli kompakti muttei liian pieni. Varsinaista keittiötilaa säästettiin sijoittamalla jääkaappipakastin sen ulkopuolelle, ruokailutilan/olohuoneen yhteyteen. Smeg-ihanuus (jota sen suloisen ulkomuodon muoksi vieläkin kaipailen) olikin ensimmäinen virallinen hankinta tähän kämppään. 


Tämä asunto oli kuolinpesä vanhassa 1920-luvulla rakennetussa talossa. Remonttia oli pakollista, putkiremontin yhteydessä tehtyä kylpyhuonefreesausta lukuunottamatta tehty viimeksi -70-luvulla. Keittiön lisäksi täällä siis laitettiin uuteen uskoon kaikki muukin. 


Kuten pohjapiirrustuksesta voi nähdä vanha keittiö sijaitsi asunnon päässä. Meillä oli toiveena saada tämä iso huone makuuhuonekäyttöön ja siihen ratkaisu oli keittiön siirto olohuoneen yhteydessä olevaan alkoviin. Edellisellä asukkaalla alkovi oli ollut vaatehuoneena/varastona.


Kuvan laatu on surkea, mutta tältä alkovi näytti tyhjänä ennen remonttia.





Ja vanhan keittiön look oli tällainen (vielä edellisen asukkaan tavarat paikoillaan). Vanhaan tyyliin keittiö oli oma erillinen huoneensa ja vieläpä erittän iso sellainen. Me toimme keittiön tilalle lastenhuoneen.

Ihan läpihuutojuttu tilan käyttötarkoituksen muutos ei tietysti koskaan ole, mutta tässä yhtiössä näitä muutoksia oli tehty muitakin, ja koska asunnoissa on lukuisten kaakeliuunien vuoksi hormeja useassa kohtaa, keittiön tuominen uuteen paikkaan onnistui melko vaivattomasti. Kylpyhuone ja sitä kautta vesipiste on keittiön seinän takana, joten myös se helpotti muutoksen tekemistä. Uuden keittiön lattiaa korotimme ja kattoa madalsimme, jotta saimme tarvittavat äänieristeet paikoilleen. Vanhassa kämpässä oli onneksi varaa ottaa korkeudesta ilman että tila alkoi tuntua matalalta.

Kuten sanottua, tällaisen muutoksen eteen pitää nähdä monellakin tapaa vaivaa, mutta tähän asuntoon tuntui tulevan neliöittäin lisää tilaa kun homma saatiin pakettiin. "Nykyaikaistamisen" myötä asunto on aina myös helpompi myydä eteen päin. Avokeittiöt kun tuntuvat aina vain olevan se tämän päivän juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti