maanantai 15. helmikuuta 2016

Post 46/365

Talvilomaviikot ovat pian täällä. Tiirailin Helsingin designiin, taiteeseen, ruokaan yms. liittyvää ei niin perinteistä talviloman tapahtumatarjontaa näille viikoille ja laitanpa muutamat kiinnostavat löydökset tänne muidenkin iloksi.


Ravintolapäivä osuu etelän asukkien talvilomaviikon aloitukseen. Sitä vietetään nimittäin sunnuntaina 21.2. Massu pullollaan voi sitten ottaa suunnan esimerkiksi Korkeavuorenkadulle ja Designmuseoon, jossa tarjolla on muotoilija Ilkka Suppasen näyttely aina 27.3. asti. Suppanen on suunnitellut mm. huonekaluja ja valaisimia lukuisille suomalaisille sekä kansainvälisille yrityksille kuten Artek, Marimekko ja Iittala. Vuonna 2015 Suppanen sai Torsten ja Wanja Söderbergin palkinnon, joka myönnetään aktiiviselle pohjoismaiselle suunnittelijalle tai muulle käsityöläiselle.  

Designmuseo tarjoaa lisäksi talviloman designtyöpajoja joka päivä 23.-26.2. Pajoissa tekeminen perustuu Linda Liukkaan ohjelmointisatukirja Hello Rubyyn. Teknologiaan ja tietokoneisiin tutustutaan askartelemalla omia tietokoneita non-stop työpajoissa. Pajat sopivat kaikenikäisille, joten tässäpä oiva oppitunti myös perheen junioreille.

Kansallismuseossa on myös hiihtoloman kunniaksi työpajaa tarjolla 23.-26.2. Musiikin värit -työpaja kutsuu taiteilemaan ti-pe klo 13. Koko perhe on tervetullut kuuntelemaan Sibeliuksen musiikkia ja piirtämään musiikin tuottamia mielikuvia.

Sunnuntaina 28.2. pääsee kirppistelemään Suvilahteen kun suosittu Kattilahallin kirppis kutsuu jahtaamaan aarteita klo 12-17. Kirppis täyttää helmikuussa kaksi vuotta joten ei muuta kuin mukaan kirppiksen parin vuoden taivalta juhlimaan.

2.3. vietetään yhtä vuoden kuudesta Galleriakeskiviikosta, jolloin galleriat pitävät ovensa auki iltaan asti ja toivottavat kaikki nauttimaan taiteesta omalla tavallaan. Tavoitteena on tehdä taiteesta helposti lähestyttävää ja saada taiteen pariin myös uutta väkeä.

Muistathan myös Kiasman ilmaisperjantain, joka kuun ensimmäinen pe! Maaliskuun 4. päivä veloituksetta nykytaiteen pariin.

Uusi häppening, Helsinki Sauna Day, pärähtää lauantaina 12.3. Silloin avautuvat helsinkiläisten saunojen ovet kaikille halukkaille.

Iloisia ja kokemusrikkaita talviviikkoja - joko lumella tai ilman!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti