torstai 4. helmikuuta 2016

Post 35/365

Pari sanaa wc:stä tänään. Ei siis kylpyhuoneesta, ihan vain vessasta. On paljon wc-tiloja, jotka eivät ole varsinaisesti märkätiloja vaikka vesi siellä juokseekin. Esimerkiksi isommissa asunnoissa on monta vessaa eikä niissä kaikissa välttämättä pääse suihkuttelemaan käsisuihkua kummoisemmin. Siitä huolimatta tällaiset vessat sisustetaan hyvin usein kylpyhuoneen tavoin yltympäriinsä kaakeleilla. Sekin on hyvä vaihtoehto, varsinkin jos kaakeleista tykkää. Ja tietysti ne on helppo pitää puhtaana jne. Mutta välttämätöntä tai tarpeellista tämä ei ole. Vessassa kun harvemmin lotrataan vedellä pientä roiskuttelua enempää.


Wc-tilan sisustusmateriaaliksi voi siis ainakin seinille huoletta valita muutakin kuin laattaa. Toki käsienpesualtaan kohdalla kaakelit ovat ihan kätevät, mutta muutoin voi heittäytyä mielikuvitukselliseksi. Tilasta voi saada näin jopa viihtyisämmän ja persoonallisemman. Meillä on puutalossa kolme kerrosta, joista kahdessa on wc ja yhdessä kylpyhuone. Vasta yksi wc on toistaiseksi saatu remontoitua, mutta se toimii esimerkkinä eri materiaalien käytöstä wc-tilassa.

Käsienpesualtaan takana oleva seinä on laatoitettu, samoin lattia. Laatan lisäksi vessassa on käytetty sormipanelia (oikea seinusta) ja tapettia (ikkunaseinä sekä oviseinä). Kun valitsee saman sävymaailman eri materiaaleja, on lopputulos eläväinen vaikka väritys olisikin neutraali tai lähes yksivärinen.


Valopeili hankittiin Ikeasta. Siinä on tosi kiva, pehmeä valo. Allastaso on valettu betonista. Teimme sen itse isäni kanssa edelliskesänä. Seinälaatta on ABL-laattojen mallistosta ja tapetti K-raudasta.


Tässä vielä "ennen" otos. Tältä kylpyhuone näytti edellisten asukkaiden aikaan, ennen remonttia.

1 kommentti: