keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Post 364/365

Joulupukki toi meille Glorian Ruoka & Viini 100 parasta -kirjan. Tänään ehdin vihdoin kuolata kirjan kanssa hetken sohvalla.


Katsastin kirjan reseptejä läpi ja valitsin kirjaan kootusta kustakin kategoriasta ne, joita haluaisin päästä kokeilemaan ensimmäisenä. Kategoriat tai teemat, joista kustakin on koottu liuta takuuvarmoja hittejä ovat: Aamiainen, 30 minuuttia, Vege, Mutkaton slovari, Viikonloppu, Juhlat ja Makeat. Kaikista ryhmistä olisi toki voinut valita to do -litsalle useita - ja suorastaan kaikki vaikuttivat kokeilemisen arvoisilta - mutta listaan tässä ne, jotka tekivät äkkiseltään isoimman vaikutuksen.


Aamiasresepteistä poimin tänään Vohvelitacot. Vohvelin sisään laitetaan mm. itse tehtyä porkkanajugurttia. Kuulostaa täydelliseltä aamiaisherkulta!


Helppoja ja nopeita kasvisruokareseptejä ei ole koskaan liikaa. Siksi tämä simppeliltä vaikuttava Selleripihvien ohje oli valintani 30 minuuttia -osiosta. Juurisellerin kaverina pihveihin tulee mm. omenoita ja pähkinöitä.


Vegeteemaisista resepteistä valinta oli erityisen haastava. Seillä oli nimittäin useita houkuttelevia juttuja. Loplta valinta osui Pinaattiblineihin. Ohjeen mukaisesti blinit valmistetaan mm. speltistä ja pinaatista.


Mutkattomista slovareista isoimman vaikutuksen teki tänään Fenkoli-lohilaatikko. Tämäkin respeti on simppeli, joten aion ottaa heti arkiruokien listalle. Aikaa vievin osuus on laatikon paisto. Paistoaika uunissa on puolitoista tuntia.


Kalaruoat ovat aina mieleeni ja siksi Viikonloppu-kategoriasta voiton vei tällä kertaa Garisiika. Kaikki missä on korianteria on minusta yleensä namia, joten korianterissa ja japanilaisissa inkiväärilastuissa marinoitu siika ei voi olla huono.


Isompiin tai pienempiin juhliin istuisi kivasti sipulipiirakka. Kuvaus "taivaallinen" lupaa aika hyvää.


Makeista ohjeista veden toi tänään kielelle erityisesti Port-suklaavaahto. Tumma suklaa ja portviini on taatusti hyvä yhdistelmä, kuten reseptissäkin lupaillaan. Jälkkäri valmisttuu nopsaan, mutta kiinteytyminen vaatii minimissään tunnin jääkaapissa.

Näillä resepteillä suuntaa mielellään katseen juhliin, illanistujaisiin ja ihan tavalliseen arkeenkin. Kirja vaikuttaa erinomaiselta, joten uskallan jo nyt suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti