lauantai 10. joulukuuta 2016

Post 346/365

Joulukuun Avotakassa on osuvasti juttua ensi vuoden sisustustrendeistä - juuri kun olin suunnitellut tutkivani asiaa muutenkin.

Kuva: Pinterest


Kuva: Pinterest

Vuoden 2017 trendeissä on Avotakan jutunkin perusteella ääripäitä: graafista, selkeää muotokieltä ja luonnollista epämääräisyyttä sekä boheemiutta. Vastakohtia yhdistää sävymaailma, johon kuuluu muun muassa terrakottaa, okraa, hiekan ja saven sävyjä sekä beigeä.

Luonnonmateriaalit, käsityöt ja kierrätysmateriaalit ovat edelleen ensi vuonna nosteessa. Mm. korkki kipuaa lattioista seinille. Trendikkäitä ovat myös luonnonkivet ja puu. Puumateriaaleissa syyt ja kankaissa kudokset saavat näkyä ja tuntua.

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


Astioissa on hohtoa ja kolmiulotteisia pintoja. Laatoissa geometriset kuviot pysyvät, mutta värimaailma on kirkkaiden värien, kontrastien ja tummien sävyjen sijaan pastellinen. Tekstiileissä on kolmiulotteisuutta ja esim. pyyhkeissä vohvelipinta on in. Matoissa puolestaan impressionistinen maalaustaide inspiroi. Ruutukuviot ryhdittävät eri tyyleistä muodostuvan kokonaisuuden.

Kuva: Pinterest


Kevättä kohti mentäessä kukka-aiheet ja puuteriset värit tekevät tuloaan. Runsaus ja rönsyt, kuten sametti ja verhotupsut kuuluvat boheemiin tyyliin.

Kuva: Pinterest


Kuva: Pinterest
Ensi vuonna(kaan) sisustus ei siis ole tylsää tai tasapaksua. Kuoseilla, väreillä, erilaisilla materiaaleilla ja luovuudella on tilaa ja rajattomasti mahdollisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti