lauantai 17. joulukuuta 2016

Post 353/365

Hauskaa, kun perheessä alkaa olla aikuisten lisäksi lapsi, jonka kanssa voi pelata ihan "oikeita" lautapelejä. Joulupukin konttiin on suunnitelmissa sujauttaa ainakin yksi peli keväällä viisi vuotta täyttävälle esikoiselle. Suunnitelmissa on ollut hankkia klassikko Afrikan tähti. Sitä on pelattu myös päiväkodissa ja se on hauska peli itsellekin.

Kuva: Pinterest
Tänään googlettelin hetkisen muitakin vaihtoehtoja ja tömäsin Lautapeliopas-sivustoon. Tällä saitilla on kattavasti tietoa lautapeleistä, niin aikuisten kuin lasten peleistä ja myös perhepeleistä. Pelejä on kategorisoitu monella tavalla ja sivut ovat muutenkin selkeät.

Sivuston mukaan parhaisiin lasten peleihin lukeutuu mm. Carcassonne Junior 4-6 -vuotiaille. Carcassonne on viime vuosien suosikkipeli ja lasten versio sopii kuulemma hyvin pelattavaksi koko perheelle. Stone Age Junior (5-vuotiaasta koululaisiin) puolestaan valittiin Saksan parhaaksi lasten peliksi tänä vuonna.

Muumi-pelit ovat kestosuosikkeja ja näistä Muumi viidakkoseikkailu pääsi Vuoden lastenpeli -kisassa finaaliin tänä vuonna. Voiton vei kuitenkin ensipeli Muumipeikon kalaretki, joka on ideaali hitusen vielä pienemmille lapsille.

Haastajia Afrikan tähdelle siis löytyy. Nämä pelit laitan joka tapauksessa kaikki korvan taakse - lahjaideoiksi synttäreitä ja muita juhlia ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti