tiistai 6. joulukuuta 2016

Post 342/365

Hyvää itsenäisyyspäivää! Me vietimme sitä ystävien kesken nyyttärihengessä. Minulta yhteiseen pöytään syntyi kuin syntyikin jo aiemmin markkinoimiani gluteenittomia ja maidottomia alkupaloja. Beach House  Kitchen -ruokablogi on näiden herkkujen takana.


Näihin makupaloihin ei ei tarvittu suuria määriä ainesosia eikä tekeminen ollut vaikeaa, mutta pohjaa en saanut pysymään koossa vaikka kuinka yritin noudattaa ohjetta.


Pohja rakennettiin murskatuista cashew- ja pekaanipähkinöistä, joiden joukkoon sotkettiin kookosöljyä. Tämä murupohja paineltiin sellaisenaan vuokaan vuokaan ja päälle laitettiin keko soseutettua bataattia.


Vuoka laitettiin 200 asteiseen uuniin vartiksi, jonka jälkeen palleroisten olisi pitänyt irrota kauniisti ja eheinä vuoasta. Minulla mutka tuli matkaan tässä kohtaa. Pohja rapisi jokaisessa kikkareessa varsinkin reunoilta rikki, joten ei puhettakaan, että olisin voinut nostella kakkaraiset tästä suoraan tarjoiluastialle. Minun pit lusikoida kukin pallero pieneen vuokaan ja asetella hunajalla, ja kookosöljyllä karamellisoitu punasipuli vasta sitten koko komeuden päälle.

Maku oli hyvä ja koko touhussa jäätiin plussan puolelle. Varmasti siis teen näitä toistekin. Jos testaat reseptiä, kannattaa kuitenkin varautua pahvivuoilla tms. - ellet sitten halua lusikoida herkkua suuhun suoraan uunivuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti