tiistai 26. heinäkuuta 2016

Post 208/365

Nyt seuraa taas updatea terassityömaalta. Kovasti siellä on paiskittu hommia ja nyt aletaan päästä viimeistelyvaiheeseen, hurraa!


Rakenteensa puolesta terassi on reunalautoja vaille valmis. Pintakäsittely, joka on ollut minun vastuullani odottelee vielä toista öljykerrosta. Päädyimme lopulta hankkimaan terassilaudoiksi lehtikuusen sijaan lämpöpuuta. Yritimme uhmata lehtikuusen taipumusta tikkuisuuteen, mutta jo rautakaupassa meinasi miehen sormeen tulla tikku, joten se tavara oli pakko jättää hyllyyn. 



Lämpöpuu tuntuu imevän öljyä ihan huolella.Toivotaan, että toinen kerros öljyä jo peittäisi nyt läpikuultavan puunvärin. Käytämme lämpöpuun käsittelyssä siis samaa Tikkurilan Valtti terassiöljyä (kelonharmaa) kuin millä vanhat kestopuiset rappuset ja parveke taannoin käsiteltiin. Vaikka homma on vielä vähän kesken, ollaan erittäin tyytyväisiä valittuihin materiaaleihin ja sävyihin terassiproggiksessa. Harmaa toimii meidän talossa paljon ruskeaa paremmin - ainakin omasta mielestämme.






Tässä vielä yksi kuva välivaiheesta, jolloin terassilautoja ei vielä oltu öljytty lainkaan. Lämpöpuun väri ja pinta on kaunis, mutta ei mielestämme istu niin kivasti meidän pihaan ja taloon kuin harmaa. Tosin ihan lopullista ilmettä ei näistä kuvista vielä näe, koska toinen öljykerros muuttaa väriä.

Tänään löytyi myös Kodin1:stä pyöreä terassipöytä. Konkurssialessa osui silmiin passeli 50% alella. Mutta siitä lisää sitten taas kunhan pöytä on koottu ja saatu paikalleen viimeistellylle terassille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti