torstai 21. heinäkuuta 2016

Post 203/365

Tehtiin tänään kesävieraiden kera saarihyppelykierros Vallisaareen, Suokkiin ja Lonnaan. Seitsemän euron hintaisella lauttalipulla voi päivässä kiertää kaikki kolme Helsingin edustalla sijaitsevaa saarta. Miinuksena vain se, että mikäli haluaa kiertää kaikki kolme paikkaa pitää turnee aloittaa Vallisaaresta ja päättää Lonnaan. Viime kesänä testasimme Lonnan kesäravintolan ja tänään tie vei sinne uudestaan. Sen verran hyvä maku jäi edelliskerrasta suuhun.


Lonna on 150 metriä pitkä pieni, Suomenlinnan kaupungin osaan lukeutuva saari. Kyseessä on entinen miinanraivaussaari, joka on ollut avoinna yleisölle muutaman vuoden. Saarta ja sen toimintaa kehitellään jatkuvasti. Tänä kesänä sinne avataan yleinen sauna. Mutta paikan päälle kannattaa taittaa seitsemän minuutin lauttamatka ihan pelkästään ravintolankin takia. Top Chef -tähti Jouni Rahikaisen ravintolassa voi nautiskella saaristolaisruoasta ja kesäisistä mauista. Ravintolan alakerrassa on myös vohveliravintola, josta voi napata herkut piknikille mukaan ja etsiä saarelta oma soppi nautiskeluun.


Ravintola on avoinna toukokuusta syyskuuhun ja sisälle mahtuu syöpöttelemään 60 asiakasta. Terassille toki hyvällä säällä lisää. Pöytävaraus kannattaa varsinkin aurinkoisella kelillä.




Ruoka on puhasta ja laadukasta, simppeliä mutta erittäin maukasta. Listalla on aina liha-, kala- ja kasvisruoka sekä alku- että pääruoissa. Lapsille sama annos puoleen hintaan. Me söimme tänään lammasta, siikaa ja itse nautiskelin kasvisruoan, joka muodostui herneistä ja härkäpavuista tehdystä muhennoksesta, pähkinöistä ja siitakesienistä. Alkupaloiksi narskuttelimme purjosipsejä dipillä. Nam!





Lisukkeet tulevat kulhoissa jaettaviksi. Kupposista löytyi varhaiskaalia, uusia perunoita ja salaattia.  Superhyvää. Annokset ovat hyvän kokoisia ja ruoan määrää voi säädellä lisukkeilla. Kaikki oli vaan taas kerran niin maistuvaista, että oli hankala säästellä. 



Miljöö on merellinen, rento ja vähän rouhea. Palvelut suluautuvat kivasti luontoon.



Saarelta löytyy myös isot tapahtuma- ja seminaaritilat. Vanhat miinamakasiinit tarjoavat varmasti oivat puitteet tapahtumille. Jos tämä pikkuinen söpöläinen on vielä kokematta, hyppää äkkiä lauttaan ja retkeile katsastamaan saari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti