keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Post 195/365

Viime viikonloppuhan meni Hämeessä ja myös Särkänniemen Koiramäki oli to do -listalla. Retki kohteeseen oli meille toinen laatuaan. Paikka tuli testattua ensimmäistä kertaa viime kesänä. Tällä kertaa jengiä oli paikalla huomattavasti vähemmän, joten räpsin kuvia myös tänne blogiin - jos vaikka vielä löytyy lapsiperheitä, joilta tämä on kokematta.


Meillä Mauri Kunnaksen tarinat ja erityisesti Koiramäen väki on ollut suuressa suosiossa viime vuodet. Koiramäen satumaailma mukailee hyvin kirjoissa kuvattua miljöötä ja paikka on muutenkin tehty huolella ja laadukkaasti. 

Vuoteen 2012 asti alueella toimi Lasten eläintarha. Kolme vuotta sitten eläintarhan tilalla avattiin tämä teempauistoalue. Muutos oli ainakin omasta mielestäni tervetullut. Koiramäessä voi rapsutella vanhasta eläintarhasta tuttuja eläimiä, mutta sen lisäksi on paljon muutakin kivaa telemistä pikkuihmisille. Alue on myös aikuisille miellyttävä, koska kaunista katseltavaa riittää ja pihamaisessa ympäristössä voi pientenkin lasten kanssa ottaa hyvin rennosti.



Leikkipaikkoja ja puuhaa on sekä sisä- että ulkotiloissa. Miljöö on 1800-luvun henkeen rakennettu, toki nykyaikaisilla hassutuksilla höystettynä.













Puistossa on kahvila/ravintola Von Guggelböö, josta saa pullat ja kahvit ynnä muut perinteiset kahvilaherkut. Keittolounastakin on tarjolla mutta siinäpä se. Eli muuta ruokaa ei ole tällä alueella saatavilla. Olisin kaivannut vähän enemmän vaihtoehtoja ruokapuoleen. Paikan henkeen sopisi kivasti aivan perinteinen kotiruoka. 

Hinnat ovat myös kohtuullisen suolaiset, sekä kahvilassa että koko teemapuistossa ylipäätään. Sisäänpääsy on paikan päältä ostettuna 15 euroa. Verkkokaupasta lippu irtoaa kaksi euroa halvemmalla. Alle satasenttiset tattiaiset tosin pääsevät puistoon ilmaiseksi. Poniratsastus maksaa erikseen (5 euroa). Ja siihen sitten päälle jätskit ja muut eväät. Toisaalta en itse jaksa hintoja liiaksi nirpistellä. Sama juttu se on suunnilleen kaikissa lapsiperheiden kohteissa. Ja ainahan voisi napata mukaan omaat eväät ja säästää siinä.


Eläimistä edustettuna ovat ainakin ponit, aasit, mikropossut, koirat, lehmät, kanat, kukot, lampaat ja ankat. Monenmoista pientä ohjelmaakin on tarjolla. Itse osuimme muun muassa seuraamaan kun mikropossu Maisa pesi mattoja ankkalammella Elsan, Killen ja Aukustin kanssa. Kuulemma heidän kanssaan voi myös hakea munia kanalasta ja Kreivi Drakkulaankin voi törmätä hänen linnassaan. Linna on HopLop -tyyppinen seikkailurakennus, jossa voi kiipeillä, ampua pehmeitä palloja jne. Alueella on myös näyttämö, jossa esitetään pieniä näytelmiä useita kertoja päivässä.


Minusta tämä on kiva kohde. Erutyisesti pienimmille hyvä vaihtoehto varsinaiselle Särkänniemen hurlumhei huvipuistoalueelle. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti