Tehosekoittimeen hyppäsi puna-apilaa, kehäkukkaa, karviaismarjoja, vattuja, banaani ja luonnonjogurttia. Kirpsakka mutta oikein nami smoothie syntyi näin paitsi luonnollisesti myös edukkaasti. Ja onhan näissä myös tosi kaunis väri ja ulkomuoto muutenkin.
Kehäkukka on suositu rohdoskasvi ja sopii myös ravinnoksi. Terälehtiä voi hyödyntää tällaisenaan tai kuivata talveksi. Kukkaa hyödynnetään myös leivonnaisia värjäämään.
Puna-apiloiden lehdissä puolestaan on runsaasti valkuaista ja C-vitamiinia. Kukat toimivat hyvin mm. teessä.
Ps. Ystäväni kehotti heittämään smoothien joukkoon kananmunan, Ei maistu joukossa lainkaan mutta tuo smoothielle kuulemma kivan kuohkeuden. Muistin vinkin tänään liian myöhään eikä tässä smoothiessa munaa ole, mutta ottakaa te muut neuvosta vaari.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti