sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Post 206/365

Väkersin käkersin tänään design-valaisimen takkahuoneeseen. Törmäsin kaappia penkoessa rikkoontuneeseen Block-lamppuun ja mieleen plompsahti ajatus, että sen voisi tuunata jollakin tapaa käyttökelpoiseksi.


Harri Koskisen suunnittelema ja 1997 markkinoille tullut Block-lamppu on lasinen kuutio, joka muodostuu kahdesta osasta. Kappaleiden sisällä on lampunmuotoinen aukko, jonne tulee polttimo, josta lähtee johto. Meillä toinen lasikuutio halkesi kun esikoinen kaksivuotiaana vahingossa töytäisi koko lampun alas tv-tasolta. Asia harmitti silloin isosti, koska tykkään tästä valaisimesta kovasti ja se oli vieläpä saatu lahjaksi.




Sain inspiksen laittaa johdon päähän vähän isomman polttimon ja kiinnittää sen Verso Designin naulakkoon, joka on jäänyt etsimään paikkaansa (ostin sen n. kuukausi sitten). Nostin naulakon pystyyn ja laitoin sen takkahuoneen lipaston päälle. Blockin lasikuution puolikas pääsi pönöttämään hökötyksen viereen. 

Block sai näin uuden elämän uudessa formussa. Lasi ja vaalea puu on skandinaavinen yhdistelmä, joten leikkasin polttimoon nauhan sinistä d-c-fixiä. Nauha tuo polttimoon suomalaista väriä ja peittää samalla Ikean polttimon rumat tekstit. Tässä kuva polttimosta ennen ja jälkeen fiksauksen.



Hetken mielijohteesta syntynyt valaisin on omasta mielestäni törkeän hieno. Ja olen aina iloinen, kun käyttökelvoton tavara saa uuden elämän ja pääsee hyötykäyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti