perjantai 22. heinäkuuta 2016

Post 204/365

Eilisellä saarihyppelykierroksella kävimme siis Lonnan lisäksi Vallisaaressa. Vallisaari ja Kuninkaansaari (jotka ovat yhteydessä toisiinsa) avautuivat kävijöille tänä keväänä. Suomenlinnan naapurissa sijaitseva saari on ollut aikoinaan satojen ihmisten asuttama, monien työpaikka ja tuhansien sotilaiden palveluspaikka. Saarta ja sen palveluja kehitellään edelleen, mutta jo nyt siellä on hyvä määrä vesipisteitä, käymälöitä, opaspalveluita ja kahvila.


Saarella on upea luonto (kuulemma pääkaupunkiseudun  saariston monimuotoisin lepakoineen, mäyrineen ja lintulehtoineen), hienoja ja tunnelmallisia vanhoja rakennuksia ja kauniit maisemat merelle ja Helsinkiin.






Saareen voi tutustua merkittyjä reittejä hyödyntäen. Reittejä on kaksi: Aleksanterin kierros 3 km ja Kuninkaansaaren kierros 2,5 km. Reiteillä pääsee kulkemaan lastenrattaiden kanssa ja paikka on mielenkiintoinen pienille seikkailijoille ylipäätään. Tosin heidän kanssaan on syytä olla tarkkana. Maasto on vaihtelevaa ja saarella on paljon jyrkkiä ja sortuvia kohtia. Eteläosa saaresta on turvallisuussyistä suljettu kokonaan ja sinne on sakon uhalla meneminen kielletty.



Torpedolahden retkisatamassa on konttikahvila.



Kahvilassa on pienet sisätilat mutta herkkuja voi nautiskella myös ulkona sekä kattoterassilla.


Vohvelibaarin vohvelit ovat ihan taivaallisia. Niitä saa sekä suolaisina että makeina. Eilen menussa oli lohi- ja punajuuri-vuohenjuustovohveleita suolaisella listalla ja makennälkäisille mustikka-vaniljaohvelit. 



Hinta oli aika kova: 12 euroa. Mutta en kyllä musta, milloin olisin saanut niin nameja voffeleita. Itse söin punajuuri-vuohenjuustoversion ja loput lapsen makeasta versiosta. Kummatkin vei kielen totaalisesti mennessään ja sekä suolaisissa että makeissa oli mukana ihanan rapsakaksi paistettuja tattarimurusia. Narskuivat kivasti hampaissa ja maku oli hyvin pop cornin tyylinen. Pitää ehdottomasti kokeilla itsekin. Toimivat varmasti monissa ruoissa  kivasti.

Kaikkinensa Vallisaari oli kiva uusi tuttavuus ja hyvä perhekohde. Paikkaa on rakennettu luontoa vaalien ja siellä oli ainakin eilen hyvin väljää. Suokkiin verrattuna suorastaan rauhallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti