perjantai 16. syyskuuta 2016

Post 260/365

Puolukka-aika! Ja hyvä niin, koska tämä happamasti raikas pallero on yksi lempimarjoistani. Viime viikonloppuna läksin metsään isän, äidin ja lasten kanssa. Reissu poiki kotiinviemisinä hyvän setin puolukkaa, joka sai vielä täydennystä äidin ja isän keskenään keräämästä ämpärillisestä.


Metsäretken teimme Kangasalan Suinulaan, Haralan harjun näkötornin kupeeseen. Samalla pääsi ihailemaan harjumaisemia korkeuksista.





Nyt on hyvä into päällä kokkailla puolukkaherkkuja ja tänään tutkailin, mitä kaikkea puolukasta voisi köökissä taikoa vispipuuron ja puolukkapiirakan lisäksi. Ruoka-fi:ssä on yhdeksän innostavaa puolukkareseptiä, joista esittelen tässä muutamat. Lisäksi löytyi muutama muukin houkutteleva resepti. Listaan tähän kymmenen puolukkaista juttua omalta marjaisalta to do -listalta:

1. Puolukkapullat siemenillä höystettynä. Ruoka.fi:n reseptissä pullat valmistetaan hiivaleipä- ja grahamjauhoista ja kruunataan puolukkasurvoksella ja siemensekoituksella. Nam!

2. Ruispuolukkajuoma hapankorpuista, piimästä ja puolukoista. Ruoka.fi:n resepti kuulostaa simppeliltä mutta toimivalta. Tätähän on pakko saada.

3. Sain viime viikonloppuna juhlituissa baby showereissa todella hyvää vispipuuroa (terveisiä vaan kokille!) Kauniisti lasipurkkeihin annostellut puurot oli päällystetty kerroksella vaniljakastiketta. Todella hyvää. Ajattelin toteuttaa saman, joskin kuituisempana versiona Ruoka-fi:n tyyliin.

4. Blogissa Jauhoton taikina kehutaan puolukkamehua hapolla tehtynä. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun.

5. Lapsille ajattelin ujuttaa puolukkaa lettujen muodossa. Ruoka.fi:n resepti puolukkaisista rahka-tattariletuista vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.

6. Lasten puolukkasuosikkeihin voisiva lukeutua myös puolukka-mantelipannarit. Resepti jälleen Ruoka.fi:n.

7. Seuraaville vieraille voisin tarjoilla Mascarpone-puolukkapiirakkaa K-Ruoka -reseptillä.

8. Kaali-puolukkasalaatti houkuttelee myös. Me Naisten respetissä salaattiin tulee lisäksi mm. rouhittuja suolapähkinöitä ja basilikaa. Täytyy olla hyvä.

9. Kaikki kehuvat kilvan pataleipiä. Itsekin olen suunnitellut sellaista tekeväni. Taikinaan voisi viskaista myös puolukkaa kuten tässä  Yhteishyvän reseptissä.

10. Toki pitää tehdä myös puolukkasurvosta. Eli survottua puolukkaa ja vähän sokeria. Survosta voi seyödä melkein minkä ruoan kanssa tahansa. Tykkään nautiskella sitä myös aamupalajugurtissa.

Puolukkaista syyskuuta kaikille! Omia puolukkatuotoksia varmasti luvassa täällä heti kun pääsen sanoista tekoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti