Metsäretken teimme Kangasalan Suinulaan, Haralan harjun näkötornin kupeeseen. Samalla pääsi ihailemaan harjumaisemia korkeuksista.
1. Puolukkapullat siemenillä höystettynä. Ruoka.fi:n reseptissä pullat valmistetaan hiivaleipä- ja grahamjauhoista ja kruunataan puolukkasurvoksella ja siemensekoituksella. Nam!
2. Ruispuolukkajuoma hapankorpuista, piimästä ja puolukoista. Ruoka.fi:n resepti kuulostaa simppeliltä mutta toimivalta. Tätähän on pakko saada.
3. Sain viime viikonloppuna juhlituissa baby showereissa todella hyvää vispipuuroa (terveisiä vaan kokille!) Kauniisti lasipurkkeihin annostellut puurot oli päällystetty kerroksella vaniljakastiketta. Todella hyvää. Ajattelin toteuttaa saman, joskin kuituisempana versiona Ruoka-fi:n tyyliin.
4. Blogissa Jauhoton taikina kehutaan puolukkamehua hapolla tehtynä. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun.
5. Lapsille ajattelin ujuttaa puolukkaa lettujen muodossa. Ruoka.fi:n resepti puolukkaisista rahka-tattariletuista vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.
6. Lasten puolukkasuosikkeihin voisiva lukeutua myös puolukka-mantelipannarit. Resepti jälleen Ruoka.fi:n.
7. Seuraaville vieraille voisin tarjoilla Mascarpone-puolukkapiirakkaa K-Ruoka -reseptillä.
8. Kaali-puolukkasalaatti houkuttelee myös. Me Naisten respetissä salaattiin tulee lisäksi mm. rouhittuja suolapähkinöitä ja basilikaa. Täytyy olla hyvä.
9. Kaikki kehuvat kilvan pataleipiä. Itsekin olen suunnitellut sellaista tekeväni. Taikinaan voisi viskaista myös puolukkaa kuten tässä Yhteishyvän reseptissä.
10. Toki pitää tehdä myös puolukkasurvosta. Eli survottua puolukkaa ja vähän sokeria. Survosta voi seyödä melkein minkä ruoan kanssa tahansa. Tykkään nautiskella sitä myös aamupalajugurtissa.
Puolukkaista syyskuuta kaikille! Omia puolukkatuotoksia varmasti luvassa täällä heti kun pääsen sanoista tekoihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti