torstai 8. joulukuuta 2016

Post 344/365

Joka joululla on yleensä jokin hittituote ylitse muiden. Uteliaisuudesta tutkailin tänään, mikä mahtaa olla tämän vuoden juttu.


Ihmiset ostavat onneksi nykyään enemmän tarpeeseen. Ostoksia harkitaan edes vähän pidempään ja trendikästä on myös tehdä itse ja antaa aineettomia lahjoja. Toki tavaraa riittää silti. Iltalehti kartoitti jokin aika sitten tavarataloista ja kauppaketjuista, mitä tänä jouluna ostetaan. Listalla olivat hemmottelu,  kotimaiset brändit ja design-esineet kotiin. Yhdeksi joulun hittituotteeksi mainittiin nystyrähierontapallo. Mieleen tulee tästä muutaman vuoden takainen piikkimattobuumi.


Elektroniikka, kirjat ja urheiluvälineet ovat kestosuosikkeja. Tämän vuoden ykköstuote vaikuttaisi kuitenkin olevan älypuhelimeen tai pelikonsoliin kytkettävät virtuaalitodellisuuslasit. Playstationin lasit ovat Iltalehden jutun mukaan kuuminta hottia, mutta kysyntä on ilmeisesti jopa niin kovaa, että kaikille halukkaille ei laseja riitä.

Kaiken kaikkiaan joulukaupassa törsätään ilmeisesti tänä vuonna viime vuotta enemmän. Esimerkiksi designin suhteen vuosi takaperin ostettiin pientä kippoa ja kuppia kun tänä vuonna pakettiin kääräistään kallis valaisin.

Itse ajattelin tänä vuonna ostaa harkiten. Laatu korvaa määrän. Joulumielikin syntyy paremmin itse tekemällä tai vähintään lahjoja huolella harkitsemalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti