keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Post 343/365

Esittelen pitkästä aikaa yhden sisustussuunnitteluprojektin. Sain ilokseni suunnitella kesällä ja alkusyksystä sisustusta 2000-luvulla rakennettuun omakotitaloon. Projektissa työstettiin suunnitelmaa talon eri osiin ja olohuoneen osalta suunnitelma on nyt myös toteutettu. Kokonaisuus on tyylikäs, mutta eloisa, toimiva ja raikas. Sekä asukkaat että suunnittelija ovat tyytyväisiä.


Yli kahdeksan metrin pituudelle levittyvän olohuoneen ja ruokailutilan pötkömäisyyttä haluttiin vähentää ja tuoda kokonaisuuteen väriä. Valaisimilla haluttiin tuoda näyttävyyttä ja kaunista valoa tilaan. 

Värimaailman suhteen haettiin kokonaisuutta, jossa on eloa, mutta joka kuitenkin kestää aikaa ja on suhteellisen neutraali. Suunnitelman pohjaksi otettiin lomamatkalta jo ennen suunnitteluprojektin alkua hankittu kaunis villamatto. Sisustusta alettiin rakentaa maton ympärille.


Olohuoneen sekä siihen linkittyvän eteistilan tehostevärit poimittiin matosta ja kokonaisuus suunniteltiin muuten neutraaliksi, jotta näyttävä matto saatiin tuotua kauniisti esiin. Eteiskäytävän seinissä ollut raitatapetti korvattiin vihreällä graafisella tapetilla, jonka sävy poimittiin matosta. Myös olohuoneen Pilke-kattovalaisimen (suunnittelija Tuukka Halonen) ja eteisen tapetin muotokieli linkittyy maton graafisiin kuvioihin.




Ilmavuuden säilyttämiseksi säilytyskalusteet kiinnitettiin seinään. Kalusteiksi valittiin ajatonta Lundiaa. Valaisimia tuotiin kattovalaisinten lisäksi eri tasoille, jotta valaistus luo tunnelmaa ja valoa saadaan suunattua tilassa epäsuorasti.


Tilan pitkulaisuutta  muokattiin pois levittämällä sisustusta myös portaikon alapuolelle. Kookkailla, vaaleilla matoilla tilaa ikään kuin jatkettiin leveyssuunassa, jolloin saatiin tila tuntumaan leveämmältä. Näin myös takka ja sen ympärystä saatiin paremmin edukseen ja laajemmin hyötykäyttöön.


Eteisen Lundia-säilytyskalusteessa on tilan väripaletti koko komeudessaan.

Tässä vielä muutama kuva tilasta ennen sisustussuunnitelman toteutusta (muuton jälkeen):
Portaikon seutu ja eteisen tapetti ennen sisustuksen uusimista

Sohvanurkkaus ennen uudistusta

Olohuoneen säilytyskalusteen paikka ilman Lundia-kalustekokonaisuutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti