torstai 1. joulukuuta 2016

Post 337/365

Tänään oli ilo ja kunnia olla mukana Korttelin avajaisissa. Lauantaina kaikille avautuva kymmenen ravintolan ravintolamaailma Kampin kauppakeskuksen vitoskerroksessa muodostuu uusista ja jo tutuiksi tulleista Helsingin suosikki- ja trendiravintoloista.


Ravintoloiden joukossa on myös Punavuoressa tutuksi tullut havaijilainen Hoku. Hokussa olen auttanut sisustussuunnittelun osalta, joten siitä juttua siltä osin myöhemmin. Korttelissa Hoku sijaitsee mahtavalla näköalapaikalla. Ikkunat osoittavat kohti Narinkkatoria. Havaijilaisen herkullisen aterian äärellä voi ihastella kaupungin valoja.


Kaiken kaikkiaan Kampin ylimmät kerrokset tarjoavat ravintoloille hyvät puitteet. Näköalat ovat monilla muillakin ravintoloilla mainiot ja tilat ovat täydellisesi uudistuneet.  Kortteli täyttää koko viidennen kerroksen, jossa oli aiemmin mm. Johto Cafe. Homman kruunaa se, että tarjolla on vain erittäin hyvää ruokaa. Kortteliin on valikoitunut joukko Helsingissä mainetta niittäneitä suosikkiravintoloita ja kahviloita, kuten Sandro, Story ja jo mainittu Hoku. Vaikka kokonaisuus on osa Kamppia eli kauppakeskusta,  ei todellakaan tunnu siltä. Tänne kelpaa tulla tankkaamaan shoppailupäivän lomassa tai sen päätteeksi - ja ehdottomasti ihan ilman shoppailuakin.



Bar Còn on espanjalaista tunnelmaa henkivä tapasbaari ja sijaitsee uniikilla paikalla, "lautalla", Korttelin yläpuolella. 


Skandinaavinen Jord on Askia pyörittävän pariskunnan käsialaa.


Avajaisissa pääsi maistelemaan kaikkien kymmenen ravintolan herkkuja. Tässä asetelma Sandron aina yhtä toimivia makupaloja.


Korttelissa eri ravintolat ja kahvilat sulautuvat kivaksi kokonaisuudeksi. Osalla ravintoloista on selkeämpi rajattu tila, osa puolestaan on keskialueella avoimemmin. 



Jo mainittuje lisäksi Korttelista löytyy Bastardo (italialainen trattoria), Beijing8 (kiinalaista), Fisken på Disken (äyriäisiä), Date & Kale (vegaanimakuja) sekä laatukahvia tarjoileva La Torrefazione. Kaikki ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Lähde testaamaan vaikka heti tulevana viikonloppuna! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti