perjantai 5. elokuuta 2016

Post 219/365

Kävimme ystävien kanssa eilen syömässä The Cockissa. Minulle kerta oli ensimmäinen vaikka paikka avasi ovensa jo reilusti yli vuosi sitten. Ruoka maistui hyvin mutta erityisesti tykkäsin Richard McCormickin ja Ville Relanderin luotsaaman paikan sisustuksesta.


Entisen Kellarikrouvin paikalla, Kasarmintorin laidalla toimivan ravintolan miljöö on trendikkäästi vähän boheemi, rento ja mutkaton mutta samalla tyylikäs. Isot ikkunat ovat kauniit ja niistä on mukava seurata katuelämää.



Paikka on kookas ja pöytiä on kahden kerroksen lisäksi myös ulkosalla. Ruokaa tarjoillaa aamusta yöhön.


Ravintola tekee joitakin asioita omalla tyylillään ja tarjoilee muun muassa ostereita edulliseen parin euron hintaan. Osterien avaamista voi seurata ruokailun yhteydessä pöydistä käsin. Hauska pieni yksityiskohta.



Ainakin kesäisenä perjantaina ravintolan tunnelmallinen alakerta oli tyhjillään. Kenties sinne otetaan varauksia vasta kesäkauden päätyttyä.


Alakerran sisustus oli kotoinen ja hämyinen. Sinne on rakennettu pieniä erilaisia istuskelunurkkauksia ja joka kulman takaa löytyi toinen toistaan söpömpi soppi.








Tilasimme alkuruoan jaettavaksi, mutta sitä emme koskaan saaneet. Hyvitykseksi saimme jälkiruokakahvit. Pääruokalistalta valitsin Tokyo Bowlin. Herkullinen ja reilunkokoinen annos, kuten bistrossa kuuluukin. Sopivasti tulisessa setissä oli sen kymmenen sorttia, mtta kaikki toimivat kivasti yhteen. Ravintolan hintataso ylipäätään on kohtuullinen ja kalleimmaat annokset kustantavat 24  euroa. 



Jälkiruoka, Päivän raakakakku, oli erittäin kaunis ja raikas väritys antoi ymmärtää, että tulossa olisi makujen tykitystä. Itse kakku oli kuitenkin erittäin mieto, jopa liian miedonmakuinen. Marjat antoivat  onneksi potkua. 

Seuraavaksi pitää sitten koemaistaa paikan aamiainen, kuten seurueessamme ruokailun päätteeksi juteltiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti